Historia

 

Fredagen den 1 mars 2004 bildades föreningen vid ett möte i Rydsnäs Bygdegård.
I Vena hos familjen Rydestrands började vi att reparera och samla traktorer i en ladugård.
2005 var vi trångbodda.
Den 31 mars skrevs kontrakt med ”Birger i Bräng” att nyttja hans ladugård och drängstuga istället.
2007 hade vi fyllt alla utrymmen både inomhus och utomhus. Vad skulle vi göra nu?
2007 dök chansen upp att köpa ladugården på Ukreda här i Österbymo upp. När vi väl flyttat allt från Stora Bräng, var det överfullt igen.
Då kom idén upp att vi måste bygga något. Vi fick nys om takstolar i Närpes i västra Finland hösten 2007. Fyra stycken åkte dit och monterade ner och transporterade hem dem. Ritningarna och bygglov blev klart maj 2008.
Hösten 2008 gick vi ut till våra medlemmar och andra skogsägare som skänkte oss ett stort antal kbm timmer som sågades upp på den plats vi sitter med hjälp av KG:s mobila såg.
Grävning, formning, gjutning av platta hösten 2010.
16 maj 2011 började vi snickra ihop takstolarna samt reste dem i takt med att de blev färdiga. Färdigställandet fortsatte och avslutades den 30 september 2011.

Vi vill nu tacka alla som bidragit med timmer, mantal, tjänster och gåvor samt allt arbete som utförts. Vi kan inte räkna upp alla som bidragit med sitt arbete men Mats Rydestrands insats saknar motstycke när det gäller byggnationen, Mats Thorebring har sett till att färgen kommit på och Birger Vinblad har ordnat det elektriska.
Extra roligt är att vi har ett antal ungdomar mellan 12 – 25 år.
Det är en milstolpe att ha invigt vårt museum och att vi sommaren 2011 nått 225 medlemmar som stöder vår verksamhet.

Tack alla!

Håkan Lindgren
Ordf.